söndag 15 mars 2015

Vårsol och blommande Kamelior

Idag har jag och Noomi varit ute i vårsolen, givetvis med solbrillorna på - åtminstone till en början... Humlis fick även inviga sin nya skaljacka, skalbrallorna i strl 92 från i höstas passade fortfarande som tur var.


  Vi åkte in till stan och promenerade i favoritparken. En stor påse brödkanter hade vi med oss för att  mata änderna. Till slut, efter att Noomi hade ropat "hoho fåglarna" flera gånger, kom det ett gräsandspar simmande i kanalen. Humlan var fullt fokuserad på att slänga bröd till dem och de åt och åt och åt. Påsen var som sagt jättestor. Plötsligt ville de inte ha mer, de var nog rätt mätta efter att ha dragit i sig en halv långfranska var. Men då fick Noomi upp ögonen för det här med brödet och började proppa i sig brödkanter för glatta livet. 

 

Hitta stilen - Noomi i vårskrud:
  Jacka från Kaxs/KappAhl, skalbyxor Helly Hansen, skor Kavat, mössa Åhléns och scarf från Katvig

Min lilla blomma bland snödropparna!
 

 

  En rolig tittutsten hittade vi också, Noomi med munnen full av bröd...

Sen gick vi till lekparken och hängde en stund. Solen värmde gott!


 

  Efter att ha avverkat lekparken ville Noomi gå in i Palmhuset och titta på blommorna. Det visade sig att Kameliorna blommade för fullt just nu, så vackra så vackra. Plötsligt där bland blomstren lät Humlan meddela att hon hade bajsat. Ut på gräsmattan och av med alla 3 lager kläder... När vi bytt färdigt gick vi tillbaka för att titta klart. Det finns mycket roliga växter i Palmhuset, vi såg kakaoträd, korkek och ett caramboleträd bland annat. Noomi är ganska duktig på att känna-fint-och-inte-plocka!


 

 

 

 

1 kommentar: