fredag 13 mars 2015

Kan SEVL

Nompino min lilla älsklingshumla börjar bli så stor och SJÄLVSTÄNDIG. Hon är gärna delaktig i hushållssysslorna här hemma, matlagning, disk, bakning och framförallt provsmakning gillar hon...
Igår hjälpte hon oss med veckostädningen och tog med sig en trasa in på lilla toaletten. När jag tittade in en stund senare hade hon tagit av sig strumporna och var i full färd med att skura golvet.
Humlis har en stark vilja och kan snabbt bli riktigt arg när det går henne emot. Vi brukar erbjuda henne att gå in på sitt rum för att skrika av sig, och det vill hon ibland.

Andra nyheter på Humlefronten är att Noomi troligtvis har slutat sova på dagen. Vi har haft ett himla bestyr med nattningen här på sistone och ägnat flera timmar åt att få henne att sova. Dagmamman Jossan väckte frågan häromdagen om Noomi verkligen behöver sova dagtid fortfarande? Så nu har vi testat två dagar och det är stor skillnad. Nu tar nattningen bara 15-20 minuter vilket är jätteskönt. Och säkert även för Humlan, för hur kul är det att försöka sova när man är jättepigg?

Från och med den här veckan går Noomi heltid hos Josefine, hennes tidigare extradagmamma. Det funkar hur bra som helst och Noomi är jätteglad över att få vara där. De är tre tjejer som är nästan jämnåriga. Vilda och Isabella är ett halvår äldre än Noomi, och så minstingen Sebastian, Isabellas lillebror, som är drygt ett år.
Nu i veckan har de varit ute mycket i det härliga vårvädret, Jossan bor nämligen precis invid en härlig lekpark där de är mycket. På gården finns också ett gäng dockvagnar och några Bobby cars som de röjer runt på. De har ätit mellis utomhus också och Noomi har det så bra att jag har stora svårigheter att få med henne hem. Hon tycker jättemycket om Jossan, och det känns väldigt bra!

Igår gjorde de en utflykt till Universeum och var borta nästan hela dagen. De tittade på hajarna och fiskarna, lekte på Jobbis och åt lunch i restaurangen.

En bild på Noomi och kompisarna när de åt utemellis häromdagen, den rejäla rosa saken i mitten är Humlis;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar