söndag 15 mars 2015

Marmelad

Den här veckan är det Satellit - en nordisk dansfestival för barn och ungdomar. Det snappade jag upp i en annons i GP i fredags och såg att det var en teater/dansföreställning för barn 2-6 år. Det är inte alltid helt enkelt att hitta teater för så små barn, ofta är det från 4 år eller så...

Sagt och gjort, det bar iväg till Frölunda kulturhus igår, hela familjen, för att se föreställningen Marmelad.

 

Noomi och jag laddar inför föreställningen!


Det var en teater med mycket dans, och lite prat. Inte så mycket rekvisita. Röda bollar som det jonglerades med, skira tygstycken och glasburkar med grön slime (marmelad?). Tankarna kunde nog gå lite åt cirkushållet. Barnen (och de vuxna) fick känna på grejerna som användes. Föreställningen var 30 minuter lång och som väntat satt Humlan som ett ljus hela tiden. När det var slut gick hon fram till skådespelarna och bara stod där. Hon fick liksom inte fram några ord, men till slut höll hon fram sitt halsband och visade. 

Det var en jättebra föreställning tyckte vi alla tre och efteråt tog vi en fika i caféet. Michael och Noomi skulle dela på en chokladboll, men Noomi tog hela och liksom vände sig bort från pappa. Till slut tryckte hon in hela i munnen för att vara helt säker på att få ha den i fred!
 
Michael och Noomi spritar händerna om ni undrar över den konstiga handföringen...
 
 

 

1 kommentar: