söndag 22 mars 2015

Det är skönt att hälsa på i regnskogen när det blåser kallt i Göteborg...

Men vad hände med våren?? Det har varit kallt och eländigt hela helgen, iskalla vindar så inte ens jag och Humlis (annars ganska väderoberoende)  hade lust att gå till lekparken.
Idag gjorde vi oss en utflykt till Universeum, eftersom vi har årskort där hela familjen är det en perfekt inneaktivitet en dag som denna.

Vi inledde besöket med en god fika på café Tukan. Därefter ville Noomi gå till mammutarna i "istiden ", dvs uppe på taket till Universeum. Man får svepa om sig en leopardfilt när man går runt bland de autentiska mammutarna som frustar och andas och rör på huvudena.  Mycket spännande tycker Humlan.
Sen var det skönt att gå in igen och titta på hajarna, fiskarna, ormarna och värma sig i regnskogen där bland annat småaporna bor.
Vi avslutade med att låta Noomi prova en hästsimulator, man fick liksom sitta på en mekanisk häst som rörde sig precis som en riktig. Även det jättekul enligt Humlis, så det gjorde hon två gånger. Hon satt högtidligt på hästryggen och höll sig i tyglarna och gungade med. Stolt som en tupp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar