söndag 29 mars 2015

Shopping med EGEN kundvagn

Idag har vi varit i shoppingtagen minsann. Regnet har vräkt ned det senaste dygnet, det är såna dagar man är glad att de la tak över halva centrala Göteborg och gjorde Nordstan.
För oss småbarnsföräldrar innebär ju det här med att det blir sommartid inget annat än en "mental sovmorgon", nä, det är carpe diem klockan 06.30 (eller 7.30 idag då) sju dagar i veckan. Vi startade dagen med blåbärspannkor till frukost och till det färska jordgubbar och bananpengar. Humlan var väldigt förtjust i jordgubbarna som faktiskt smakade över förväntan!
Stärkta av den rejäla frukosten åkte vi sen först ut till IKEA. Där fick Noomi gå med en egen liten kundvagn som hon själv hittade på badrumsavdelningen. Oj vad kul hon hade! Hon såg sååå viktig ut där hon styrde runt, man kunde hålla koll på flaggan för att se var hon var, men vi fick absolut inte hjälpa till att styra. Nej "måste köra sevl".
Vi köpte lite småsaker, mest tråkiga men nödvändiga prylar, så som bets till trallen på balkongen.
Det var inte helt lätt att få med sig Humlan därifrån sen kan jag upplysa om, en tårtbit i caféet som hon valde själv funkade dock som muta...

Sen fortsatte shoppingen på Frölunda torg. Det är ett jättestort och fräscht shopppingcenter och vi köpte lite påskpynt bland annat. Men vi var lite besvikna på Åhléns pyttelilla utbud och beslutade oss därför för att även åka in till Nordstan.
Där gick vi på Åhléns city och shoppade bland annat en fin stekgryta till långfredagens  påsklamm.
Utanför Åhléns var det en stor modevisning, Humlan fick sitta på pappas axlar och titta. Hon var otroligt fascinerad och tyckte nog att det var härligt med den höga dansvänliga musiken....

Hemma sen har Noomi hjälpt mig att klä påskriset med det nya fina pyntet. Fast när vi hängt upp allt började hon ta ner de igen för att hänga om. Ja, till slut blev det klart och vi kände oss nöjda. Lite städning och blommor kvar att köpa så har vi påskfint tills på torsdag när mormor och morfar kommer.
Noomi har redan bestämt att hon och Noffaj ska 'leka rummet'. Det deklarerade hon tidigare idag när jag berättade att de skulle komma hit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar