lördag 14 mars 2015

Ett besök på barnakuten inledde helgen...

Ja, det blev en händelserik start på helgen igår. Noomis dagmamma ringde strax efter lunch och berättade att Noomi hade fått utslag på halsen.
När vi kom och hämtade henne sen vid halv fyra upptäckte vi att hon hade fått nässelutslag över hela kroppen, stora blaffor. På väg hem köpte vi antihistamin på apoteket, flytande för barn, och då började Humlis bli fläckig även i ansiktet.
Några minuter sen när vi kommit hem, blev hon svullen om kinderna och det kliade något hemskt.
Vi gav kortisontabletter och bestämde oss sen för att åka in till akuten på Drttning Silvias barnsjukhus för säkerhets skull.

Väl där (tog ju en stund att köra då det var rusningstrafik) hade utslagen gått ned och Noomi var gladare. Vi fick komma in ganska snabbt och det konstaterades att Humlan redan fått rätt behandling. Hehe, fattas bara annat med tanke på vad hennes föräldrar arbetar med.

Jaja, skönt att hon inte fick en svårare reaktion som påverkade luftvägarna och spännande att få se hur barnakuten ser ut. Vi rekommenderades dock att utreda Humlan för eventuell allergi som orsak till nässelutslagen,  och det ska vi göra. Hon har nämligen haft liknande utslag idag som kommit och gått under dagen. Kan det vara mjölkallergi? Fortsättning följer...

Så här såg Noomi ut i ansiktet strax innan vi åkte in:

1 kommentar: