tisdag 10 juni 2014

Solskyddsstrategier....

Alltså, det här med högsommarvärme och stekande sol dag ut och dag in medför ju en viss stress för oss småbarnsföräldrar. Man vill till varje pris skydda sin lilla skatt mot de varma och sköna men ack så skadliga strålarna. Försöka smörja in en ovillig ettåring med spf, leta skuggiga fläckar som besatt och däremellan knyta på solhatten igen för femtielfte gången...

Min strategi är följande:
- spf 50 insmort så gott det går
- solhatt med vida brätten (Humlan tolererar den oftast väldigt bra)
- tunna och luftiga kläder med hellånga ärmar och ben
- några timmar mitt på dagen är vi inomhus och leker/sover - sk siesta

Idag har vi gått lång morgonprommis med Erika och Amanda, för en gångs skull gick vi inte längs vattnet utan mot Kvillebäcken. Vi spanade in nya saluhallen och shoppade heltäckande sommarkläder på hm.
Efter vår lunchsiesta gick vi äntligen till parken. Noomi hade längtat ungefär hela dagen. Lek och bus och såklart obligatoriskt plaskande i kanalen. På vägen hem gick vi in på en av de fina innergårdarna och provade en rolig slags gunga i form av en katt. Humlan blev dock arg som ett bi när jag satte henne i vagnen för att gå hem,  kompencerade detta med glass på Elenas kafé och stämningen var återigen på topp:)

Man blir hungrig av att springa ute, en stor tallrik korvstroganoff och pasta tillsammans med en halv avokado gick enkelt i Noomibus. Kladdig som bara den blev det sen raka vägen ner i badet!
Svante och Caroline tittade upp till oss på en spontandate här på kvällningen, alltid så roligt att träffa dem!
Nu sover Humlis och jag ska njuta av sommarkvällen på vår balkong. Inte tokigt alls!


1 kommentar: