torsdag 12 juni 2014

Massa rosor och springvänliga gräsmattor

Som omväxling till lekparken här i Sannegårdshamnen som vi ofta besöker, gjorde vi idag en tur in till stan och Trädgårdsföreningen. Humlan sov gott i vagnen på väg dit och vaknade utvilad, glad och redo att knata runt och utforska alla områden. Vi började med att leka en stund i den fina lekparken. Noomi gungade, provade den lilla rutschkanan och satt på en liten blomma som man kunde gunga på. Lekparken har ett slags sviktande underlag av konstgräs som är fantastiskt skönt att gå på. Det finns små stigar att utforska och allt från smultronblommor till de spektakulära silverkulorna som man kan spegla sig i.

Det var Noomi som bestämde när och var vi skulle gå. Efter en stund i lekparken lotsade hon mig vidare bland trädgårdar och fontäner. Det syntes verkligen hur hon njöt av att få springa omkring och titta på allt, känna på blommor och stenar, plocka upp små pinnar som hon stolt visade mig. Tittade storögt på ett gäng som flög drake och vinkade glatt till alla hon mötte.

Med jämna mellanrum ville Humlan sätta sig på en bänk och vila sig lite, spana på folk som gick förbi och ta sig en slurk vatten.
Efter ytterligare en stund hamnade vi i den fantastiska rosenträdgården. Vilken doft! Och vilka sagolika rosor! Vi hade fruktstund på en bänk där bland alla rosor och fyllde på med energi för att fortsätta vår fotvandring. Noomi verkar vara outtröttlig på att gå. När det till slut blev tid att röra sig hemåt blev hon som vanligt JÄTTEbesviken, trots att vi varit där hela eftermiddagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar