lördag 21 juni 2014

Midsommarafton

Vår midsommarafton började på bästa tänkbara vis - Humlan sov till 08:23 och vi fick en skön sovmorgon alla tre.
Noomi åt söta, goda jordgubbar till frukost-efterrätt. Alldeles kladdig, men väldigt glad liten skrothög. Som tur var så hade vi visa av tidigare erfarenheter tagit av henne kläderna innan.
Först hade jag tänkt att vi skulle ha åkt på ett traditionellt midsommarfirande med stång och dans och hela kitet. Men sen kom vi fram till att Noomi nog skulle uppskatta ett besök i lekparken mer. Så fick det bli, en lång stund med gungor, rutschkana och springa-av-sig-på-stora-gräsmattan-tid.  På väg till lekparken stannade vi på konditori Snövit och fikade Désirée-bulle också, nomnom!

Till middagen sen kom Jonas. Vi hade tidigare på dagen förberett en buffé som det nu blev dags att njuta av. Jonas hade lagt in sill och gjort ättikströmming. Vi åt också västerbottenpaj med creme fraiche och rom, matjesillstårta, färsk potatis, knäckebröd och ost. Mums mums. Men innan middagen började vi med en fördrink på balkongen och lite smarriga tilltugg. På väg hem från lekparken stannade vi på en liten delikatessbutik och köpte Manchegoost och oliver. Noomi tyckte jättemycket om både osten och oliverna, hon är en riktig finsmakare!
Även vb-pajen tyckte hon var smaskens och åt med hela ansiktet bokstavligt talat.
Mätta och belåtna gick vi sen ut på en kvällsprommis innan efterrätten. Shersminerna på Slottsberget doftade ljuvligt!
Avslutningsvis på vår midsommarafton körde Humlis en riktig uppesittarkväll. Hon var i gasen till halv tolv innan hon äntligen somnade mellan oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar