söndag 29 juni 2014

Regnig lördag i Göteborg

Det var en riktig regndag igår, och det var nog på tiden, jag minns nämligen inte när det regnade ordentligt här senast! Gräsmattorna är helt gula, så nog behövdes det regn.
Noomi har slutat med sina härliga sovmorgnar tyvärr, så vi var vakna ganska tidigt. Vi började förmiddagen med ett bad i poolen medan regnet smattrade mot rutorna. Mysigt att få vara inne i värmen!

Efter att Noomi tankat lite sömn i spjälisen tog vi bilen in till stan. Vi åker nästan alltid kollektivt, men nu skulle vi faktiskt till soptippen med en liten laddning också så bilen fick ut och lufta sig. Först åt vi lunch på en italiensk krog vid Heden. Noomi hade fortfarande ingen riktig aptit men knaprade grissini och åt oliver. Några tuggor pasta slank också ner.
Sen åkte vi till sjöfartsmuseét. Ett jättefint ställe, perfekt för Humlis att knata runt på. Vi började i akvariet, en massa vackra tropiska firrar som man kan titta länge länge på. Noomi njöt också av att gå runt på egen hand bland andra familjer, vinka och interagera med folk.
Efter akvariet tog vi oss an resten av museét. Fina och intressanta utställningar om livet som sjöman, vackra skeppsmodeller och bilder från den gamla Amerikalinjen. Även där kunde Humlan knata runt själv, hur nöjd som helst!
Fika i museéts café fick avsluta vår utflykt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar