måndag 26 januari 2015

En stor dag för moster prosten!

Igår fick vi vara med om något stort, Emmas prästvigning i Härnösands domkyrka.
Det var en otroligt pampig och fin tillställning, och klockan 11 tågade processionen in i kyrkan. Biskopen Eva, ett helt gäng präster, domkyrkokören och prästkandidaten själv. Det var en väldigt vacker mässa och så fantastiskt att få se när Emma blev vigd till prästembetet och klädd i den vackra skruden. Noomi satt andäktigt i mitt knä, finklädd i klänning och lackskor, och tittade på allt som hände. Det tog över en timme allt som allt,  men Humlan skötte sig perfekt, vår duktiga tös.
Efter mässan kom vi ut i vintersolen, det var en riktigt fin vinterdag, och vi fick möjlighet att fotografera den nybakade prästen.

Sen följde en trevlig mottagning "hemma" i Kramfors på församlingsgården. Borden var dekorerade med tulpaner och en fantastiskt god buffé stod uppdukad. Vackra tal och sånger av släkt och goda vänner till Emma, ja en otroligt trevlig fest!
Det var så kul att träffa släkt och vänner, långväga bloggläsare (blink blink Maggie) som vi inte träffar så ofta.

Noomi lekte och hade såå roligt tillsammans med två små flickor som heter Leah och Jael. De är lite äldre än Humlan, men hon hängde med bra ändå. Lyckan var fullständig när hon även fick en kram av dem när det var dags att åka hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar