söndag 1 september 2013

En grön ballong

Mitt mammahjärta gick nästan sönder av stolthet igår när Noomi fick en ballong, en stor, grön på pinne. Det var bygdens dag i Mjällom och hela byn samlades runt affären där det ordnades aktiviteter. Det fanns en hoppborg för barn (även om man blev riktigt sugen själv), vi gick en tipspromenad och gissade antal godisbitar i en burk. Konstigt nog ringde de aldrig och sa att vi vunnit lördagsgodiset... Det bjöds också på korv med bröd och vi fikade bakelse i affärens lilla café. Humlis slog koncentrerat med sin ballong i huvudet på morfar.

Väl tillbaka i stugan gick jag och mamma på svamptur och kom hem med både trattisar och trumpetsvamp. Pappa rekondade en gammal briovagn som de hittat på loppis. Den ska vara stugvagn, perfekt att slippa släpa med sin egen vagn jämt.
Sen kom Dan och Marianne till oss på middag. Vi bastade innan maten och jag kan meddela att havet fortfarande är badbart.

Kan också berätta att Noomi har två utvilade föräldrar nu som fått två låånga sovmorgnar. Humlan har hängt med mormor och morfar, ätit gröt, lekt och sovit - haft det allmänt bra helt enkelt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar