tisdag 10 september 2013

7 månader idag!

Mammas lilla tårtbit fyller 7 månader idag! Min stora, duktiga tjej. Vi hade sitträning i babygymmet idag och hon klarade slutprovet. Humlan sitter själv, stadigt och utan stöd. Lite kuddar runt om för säkerhets skull, att vrida på huvudet gör det nämligen lite vingligt.
Vår 7-månaders bebis är en liten människa som tydligt visar vad hon vill, och framförallt inte vill. Att åka vagn är fortfarande inte alltid helt acceptabelt. Däremot att bli buren är alltid populärt. Det börjar dock bli rätt tungt att kånka en +8 kg-humla några längre sträckor. Ligga på mage är pest och pina så någon krypträning ägnar vi oss inte åt. Däremot att sitta i barnstolen med eget bord och greja på med leksakerna går fint. Att banka i bordet är roligt och att gnaga på allt man kan komma åt är spännande.
Humlis är ett riktigt litet matvrak, det är en fröjd att se henne äta mammas hemlagade kuber med fiskgryta, kyckling och lasagne. Jag ammar fortfarande delvis men hon får nu också lunch eller middag,  3 istärningskuber, och havregrynsgröt med fruktmos till kvällsmat. En ekologisk banan är inga problem att klämma i sig till mellis om man heter Noomi. 

Hon är som tidigare ingen storsovare dagtid. Det blir oftast tre sovpass på mellan 30-90 minuter. Oftast 30... och helst ute i rullande vagn.  Mycket motion för mamman...
Humlis får sin kvällsgröt strax efter klockan 19 och somnar sen för natten vid 20-snåret. Oftast vaknar hon vid 3-4-tiden för en slurk innan det är dags att stiga upp klockan sex. Jag brukar dock kunna dra på det till halv sju genom att låta henne ligga och snutta. Men sen har vi morgon, jag och min lilla tårtbit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar