måndag 6 mars 2017

En riktig sportlovshelg!

Det är så fantastiskt fina vinterdagar nu! Efter att snön fick vräka ned nästan hela förra veckan blev det klart, fint och soligt lagom till helgen kom.
Och nu var det sån där riktig fredagseufori även för mig, jag började nämligen jobba i fredags. Efter många veckors vånda var dagen här, men det gick bra och det känns väldigt roligt att vara tillbaka. Sen har jag inte lämnat hemmalivet helt, jag kommer att vara föräldraledig onsdagar och torsdagar tills Ruben börjar förskolan efter sommaren, så Michael och jag delar på veckorna. Det känns redan som en väldigt bra grej!

Men helgen då. Fredagsfeeling på riktigt alltså efter en jobbdag. Huset nystädat och så där fint undanplockat som det bara är några timmar per vecka:). Till middagen kom mormor och morfar och två längtande barn stod i fönstret i hallen och tittade efter dem.


På lördagen sken solen och snön hade lagt sig så fint överallt. Vi hade en riktig sportlovsdag. Flera timmars utevistelse, skidåkning på fina spår kring Strömbäck, spark och skrana, solglasögon och sol på kinderna.
Fulltankade med frisk luft och motion gjorde vi sen ett stort fat med semlor. Hurra hurra!! Björn och Vide kom också och fikade med oss. Sen väntade bastu, himmelens härligt som alltid.
Tack och lov stod middagsgrytan nästan färdig på spisen så vi kunde äta en inte alltför sen middag. För jisses vad trötta vi var efter dagen. Friskluft- och motionströtta kroppar, en helt underbar känsla egentligen. Så det blev tidigt sänggående, särskilt för mig som hade haft en tidig morgon med en liten Rubin.


Söndagen bjöd på lika strålande sol som dagen innan. Vi hade dock en lång och skön slapparmorgon innan vi tog oss ut. Michael jobbade tyvärr denna fina dag, men istället fick vi äran att ta hand om kusin Hilding några timmar när Emma och Ambjörn skulle åka på Ikea och köpa garderober. Tur att vi tankade upp dem med semmelfika innan, den bästa uppladdningen.






Vi satte småpojkarna i varsin pulka och begav oss till pulkabacken. Noomi har kommit på hur hon kan ta sats och springa och slänga sig på knä på skranan. Så en del såna färdigheter övades.
Vi premiärfikade ute i vårt solhörn utanför ytterdörren när vi kom hem sen.


Många härliga utetimmar har vi haft i helgen, vilken sportlovsstart!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar