söndag 29 maj 2016

Kalas för morbror Ambjörn

Nu har vi preppat inför natten här med flera fönster öppna i sovrummen, för i helgen kom minsann sommaren och den mötte vi i Kramfors. Även här i Strömbäck har det sagt pang och blivit knallgrönt, våra kära små fruktträd har fått större blad bara nu under helgen.

Helgen ja, den tillbringade vi i Kramfors från lördag förmiddag. Morbror Ambjörn hade bjudit in till födelsedagskalas i Gissjö, och vilket kalas sen. Extra allt och mer därtill! För det första var det ju sommarvärme och häggen stod i full blom överallt. Vi fick grillade, supersmarriga älgfärsburgare med tillbehör och lemonad. Sen var det dags för lekar och skattjakt i sann kalasanda. Baklängeskurragömma är ju hur kul som helst! Och plötsligt hade Emma mött en snäll räv som gömt en skatt till oss. En kista full med Hello Kitty-påsar med fint innehåll. Noomi som är en riktig kalasfantast var mycket nöjd och mumsade i sig godsakerna på direkten.
Slutligen fick vi sjunga Ja må han leva för Ambjörn och njuta prinsesstårta.

I helgen har vi också hjälpt till att tömma gammelfarmors hus, hon har flyttat till ett äldreboende och nu är huset sålt. Konstigt och lite vemodigt att det var sista gången vi var där, men jätteskönt för farmor att hon kommit till ett så fint boende där hon kan få mer hjälp.

Noomi har njutit i fulla drag av sommarvädret, lekt ute på tomten i sin nya sommarklänning som hon fick i fredags. "Mamma, det känns som sommar på armarna" sa hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar