lördag 6 december 2014

Tomten i valen

Sen vi var på jul på Liseberg med mormor och morfar för ett par helger sen och gick in i tomtevärlden, har Noomi blivit väldigt intresserad av just tomtar.
Därför passade det väldigt bra att göra ett besök på Naturhistoriska museét idag eftersom man kunde få hälsa på hos "tomten i Malmska valen". De har bland annat en blåval på museét, och de är ju som bekant gigantiska och därmed perfekta att inhysa en tomtemottagning i.
Det var väldigt spännande,  man fick klättra upp på en stege för att ta sig in i själva valen och gå ned i magen där tomten satt. Humlan blev som förväntat rädd till en början men tinade snart upp, även om hon inte vågade sig på att handhälsa på tomtefar... men ett julkort från tomten med sitt namn fick hon med sig vilket hon tyckte var roligt.
När vi kommit ut sa Humlis följande slagfärdiga mening : "Noomi hälsa på tomten "
Efter tomtebesöket tittade vi på en del av de andra djuren med och Noomi sprang fram och tillbaka mellan montrarna.

Den här lördagen har varit solig! En mycket efterlängtad sådan då vi inte varit särskilt bortskämda med soltimmar den senaste månaden. Noah har varit hos oss idag och han och Noomi har busat, lekt och haft det roligt tillsammans. Hela vägen in till stan fick endast Noah köra vagnen. Humlis är väldigt tydlig med sin ordergivning nämligen. Vi stod ute på däck på Älvsnabben och njöt av vädret, det kändes nästan som vår för ett ögonblick...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar