söndag 7 december 2014

En skön söndag

Det var länge sen vi hade en helgdag ensamma utan  planer på diverse aktiviteter och måsten. Men idag var faktiskt en sån dag.
Vi vaknade upp till regnsmatter mot fönstren och låg kvar länge i sängen alla tre. Noomi öppnade sjunde luckan i sin pixikalender och vi läste "Knöl och bök och allergichocken", som var dagens bok, flera gånger. En mycket lärorik och informativ bok må jag säga!
Framemot niosnåret steg vi upp och gjorde mysfrukost. Tända ljus, julmusik och skinkmacka. Humlis hade beställt "båbej-gööt, blåbärsgröt alltså. Och när hon slukat sin grötportion fortsatte hon med resterna av min skinkmacka.

Ja, sen har vi bara skrotat på här hemma. Gjort lite lagom ansträngande pyssel så som att skriva julkort och slå in julklappar. Michael ordnade med ett koppel till en av Noomis kaniner vilket blev väldigt uppskattat av vår lilla djurfantast. Hon har också raceat runt här hemma med sin vagn (favoriten helt klart), lekt och haft en skön hemmadag.
När Humlan hade sovit lunch, trotsade vi regnet och gav oss ut. Vi var helt ensamma i lekparken konstigt nog... Men det roligaste där var ändå de stora vattenpölarna utanför. Jag och Noomi plaskade, stampade och sprang genom de härliga vattenpussarna. Det var väldigt roligt ända tills Noomi ramlade med ansiktet nedåt i en jättepöl. Hon blev sååå ledsen stackarn..
Det blev en kort lekstund idag för det regnade verkligen mycket!

Nu på kvällen när Noomi och Michael satt och myste i soffan ropade Humlan på mig; "mamma kom och gosa!"
Hon vill alltid att vi ska kramas alla tre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar