lördag 27 december 2014

Julafton 2014

Så kom julafton! Emma och Björn hade anslutit dagen innan och vi började med julfrukost tillsammans. En morgonpigg tomte hade redan varit där med några julklappar, och mamma och pappa hade dukat fint i matrummet. Självklart bjöds det på tomtegröt och skinkmackor!

Sen klädde vi oss för kyrkbesök. Det var många år sedan vi gick på julkrubban i kyrkan på förmiddagen, men nu när Noomi finns är det dags att återuppta en del gamla traditioner.
Pappa, Michael, jag och Humlan tog sparkarna till kyrkan. Noomi nedbäddad i sparklådan. Det hade kommit myyycket snö, så lite kämpigt var det att ta sig fram.  Men stämningsfullt. Förutom när Noomi gastade för full hals sen på hemvägen då, men det är inte alltid bullerbyidyll!

I kyrkan var det gudstjänst särskilt ämnad för barnen. De fick sitta med framme vid krubban och hjälpa till att bära fram figurerna. Moster Emma tog med Noomi fram. Hon satt andäktigt och tittade och lyssnade,  väldigt nöjd också när hon fick bära fram en herde till julkrubban!

När vi kom hem igen efter kyrkobesöket började vi pyssla med maten och allt kring det. Farmor, Åsa och Hans-Erik kom till oss vid 14-tiden, så vi var ett ganska behändigt litet julfirargäng.
Ett supergott och fräscht julbord dukades fram i köket medans våra gäster fick värma sig med glögg.

Så småningom fick vi fint besök av en tomte som kom med spark och lykta. Humlan fick titta i fönstret när den gick runt huset och vinkade till oss. Jag hade trott att Noomi skulle bli rädd för tomten, men inte det inte. Hon ville inte gå fram själv till tomten och sitta i knäet och så (normal självbevarelsedrift kallas väl det...) men att ta emot julklappar var inga problem! Noomi fick många fina saker, bland annat en egen resväska i form av en humla (såklart), som man både kan dra och åka på. Svårt att förklara, men googla trunki får ni se! Hon fick också pingvintofflor, klänning, bok och fina ugglor att hänga i granen. Av kusin Ozzy fick hon en mössa med hundar på.

En mysig julafton hade vi tillsammans och en trött Humlis parkerade sina fina lackskor och sammetsklänning på stolen innan läggdags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar