söndag 2 november 2014

Shopping, konst och kondis!

Vi började förmiddagen med att gå ned och bada. Länge länge badade vi, Noomi hade jätteroligt. Mamma var en hungrig  haj nämligen och simmade runt efter ett lagom stort byte... Bastade en stund gjorde vi också, i alla fall en tre, fyra minuter.

Efter en tidig lunch och lite hemmafix åkte vi sen in till stan för att gå på konstmuseét. Men innan vi kommit dit hann Noomi somna i vagnen. Då passade vi på att titta lite i affärer och jag shoppade lite kläder, till mig själv faktiskt. Så nu har jag fräscha, hela jeans och en lurvjacka!
Till slut gick vi ändå avenyn upp till Götaplatsen där museét ligger, men Humlis bara sov och sov. Vi hann titta på flera av de fasta utställningarna och även den temporära. Så småningom blev vi fikasugna och började prata om att gå, men då vaknade Noomi. Och självklart fick hon också titta en stund. Noomi tycker mycket om att gå runt på konstmuseét och titta. Hon kommenterade saker hon såg på målningarna, kossor, bebisar, svampar och fåglar. De riktigt stora tavlorna var härliga att titta på tyckte Humlan och sen visade vi henne tavlorna av Monet, som är en av mina favoritkonstnärer.

Man blir som sagt väldigt fikasugen av att gå på museum,  så när vi var klara så promenerade vi ned till Kungsportsplatsen och gick på konditori. Noomi åt bulle och drack smoothie, eller "godo" som hon själv sa.
Sen blev det en sväng på Åhléns city och lite julklappsspaning innan vi tog båten hemöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar