lördag 8 november 2014

Kalas!

Efter brunchen med Caroline och Svante, och lunchsov för Humlan, gjorde vi oss redo för att gå på kalas. Det var 1- och 4-årskalas för Amanda och Emilia. De bor på Lindholmen, några kvarter från oss.
Jag lärde känna Erika, deras mamma, på bussen på väg till konstmuseét i vintras. Vi skulle båda på bebiskonstvandring och bodde dessutom väldigt nära varandra. Sen dess har vi träffats regelbundet och gått barnvagnspromenader under föräldraledigheten. Nu när vi båda jobbar,  tränar vi tillsammans på tisdagar.

En av Noomis favoritböcker är 'kalas Alfons Åberg', och idag var det alltså dags att gå på kalas på riktigt. I blommiga finklänningen och prickiga kalasbyxorna var Noomi festklädd.

Emilia är väldigt prinsessintresserad och hade valt tema. Vi fick världens godaste smörgåstårta och barnen åt korv med bröd. Humlan satt så fint vid barnbordet och klämde i sig två korvar. Jo, aptiten är tillbaka:)
Det var totalt 3 äldre barn, 4-5 år gamla, och 3 barn i ettårsåldern, och deras föräldrar såklart. Mycket roligt att leka med och Noomi trivdes som fisken.
Efter att ha ätit oss mer än proppmätta dukades det fram goda tårtor och sen var det skattjakt för barnen.
I de yngstas påse låg det pixibok,  minirussinpaket och klistermärke. Ett trevligt och jättefint ordnat kalas!

Vår kalashumla somnade som en stock sen vid läggningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar