lördag 15 november 2014

Heldag med Humlan

Å, äntligen en hel dag med Noomi! Har längtat hela långa jobbveckan efter att få umgås med min lilla pratkvarn.
Michael jobbade inatt så vi var ensamma här på morgonkvisten. Humlan vaknade strax före sju (cape diem ni vet...) och fick se lite på Alfons på min padda medan jag vaknade till.
Sen gick vi upp och åt frukost. Havregrynsgröt med äppelmos är Noomis standard, vi kokar på en hel dl gryn, och det får hon i sig utan problem. Till frukost-efterrätt fick hon en filead apelsin som slank ned den med.

Redan i torsdags morse pratade Humlis om att hon ville gå till lekparken, så nu fick vi äntligen möjlighet att uppfylla hennes önskan. Hon lekte länge och väl ute i den krispiga höstluften. Åkte tunnelrutchkanan många många gånger och sen lekte vi "ta dig" på den stora gräsmattan. Det går ut på att jag ska springa och jaga Noomi och sen fånga henne och lyfta upp henne och snurra runt.

Till slut började Noomi bli trött, så vi gick hem och åt lite smarriga lunchrester. Vi har haft Linas matkasse i veckan och provat på flera spännande och annorlunda rätter. Vi hann säga hej och godnatt till Michael som kom från jobbet och sen gick vi ut igen. Noomi sov sin lunchsov i vagnen medan vi tog båten in till stan. När hon vaknade gick vi upp till stadsbibblo och tillbringade ett par timmar på den mysiga barnavdelningen. Amanda och Amelia kom förbi och gjorde oss sällskap en stund.

Till middag idag lagade vi ytterligare en rätt från Linas matkasse. Tempurafriterad broccoli med en superfräsch sallad och edamamebönor. Noomi tyckte det var helt ok, men det bästa enligt henne var nog ändå avslutningen på middagen. Gräddpudding, creme brulee alltså, men jag tycker att gräddpudding låter så gott! Haha, Humlan blev naturligtvis väldigt missnöjd när hon ätit upp sin portion 'puddung' (som hon sa) och fick veta att det var slut sen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar