söndag 19 oktober 2014

IKEA och skogsutflykt

Smhi hade som kronan på denna otroligt regniga vecka, förutspått ett slags crescendo med 22 mm regn idag. Så vi skrotade planerna på svampplockning och åkte en sväng till IKEA istället. Det var ett givande besök. Vi lyckades äntligen komma fram till hur vi ska inreda vår klädkammare på ett smart sätt, och nu har vi en plan!
Både fika och lunch hann vi med innan vi körde hem och stoppade Humlan i säng för en sen sovstund. Då slog det oss att det inte alls regnade något och vi spontan-il-packade ihop en matsäck, bytte till skogskläder och väckte Noomi eftercen timmes sov.
Vi kom iväg rätt sent, men fick ändå 1,5 härlig timme i den fina favvosvampskogen utanför Alingsås. Humlan tronade i bärstolen och Nine fick åka i svampkorgen, i alla fall till en början.   För snart hittade vi såna otroliga mängder svamp. Gula kantareller, trattisar och taggsvamp. Noomi var väldigt intresserad och hjälpte till att stoppa svamparna i korgen. Sen satt hon nöjt och mumsade knäckemacka medan vi plockade vidare.
Som tur var hade vi med en icakasse i bärstolen, för korgen blev snabbt full.
En himla mysig och svamprik skogstur blev det till slut, och särskilt många regndroppar kom det inte heller.

På väg hem åt vi after-skog-middag på Max i Alingsås. Vi insåg att det skulleta en stund att ta reda på svampen sen...

Förra gången vi var i skogen och plockade svamp såg ju jag och Noomi en kopparödla som jag blev väldigt rädd för. Det här minns tydligen Humlis, för hon upprepade många gånger idag: mamma rädd, ödla....

Nu har vi tillbringat kvällen med svamprensning och förvällning av vår skatt. 18 påsar svampblandning ligger nu i frysen och väntar på att bli goda svampmackor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar