söndag 27 april 2014

Söndagsutflykt till Borås Zoo

  Helgens utflyktande fortsätter och idag har vi haft en jättemysig dag på Borås djurpark. Ett jättefint ställe som vi gillade skarpt alla tre. Vi var där redan när de öppnade klockan tio och spenderade sen fem timmar i den stora parken. Noomi hade laddat inför djurparksbesöket med att sova hela bilresan så hon var vid gott mod. Vi tittade på de vackra flamingosarna som stod och balanserade på ett rangligt ben, rosa och ståtliga. Sen kom vi till barnens zoo där det gick omkring minigrisar och getter. Humlan höll hårt i pappa och vågade inte riktigt sträcka fram handen och klappa. Korna tyckte hon mycket om, hon vet ju sen tidigare precis hur de låter. Boooooooo. En av korna hette förövrigt Ida.



En vacker påfågel tittade vi länge på, den spankulerade fritt omkring.

En söt liten minigris!

Noomi och jag tittar på getterna.



Efter lite djurspaning kom vi till en lekplats där vi gungade en stund. Noomi åkte rutchkanan flera gånger, men bäst gick det utan skor. Hos björnarna var det roligt att stå och titta. Det var en familj med fem små busiga björnungar och deras föräldrar som huserade där.
En jättebra grej med djurparken var de fiffiga små grillstugorna som fanns på flera ställen. Där fanns en elgrill som man slog på med en strömbrytare och så kunde man enkelt grilla sin medhavda korv och avnjuta sin lunch ute vid borden.

På med skorna igen!


På väg till älgarna!

Noomi spanar in björnarna.


Noomi ville visa oss en kotte som hon hittade.

Efter de nordiska djuren kom vi sen till det lite mer exotiska inslagen. Lejon, tigrar, en massa olika sorters apor, noshörningar och en stor savann. Där strövade bufflar, antiloper, strutsar, elefanter och giraffer tillsammans. Sötast var nog den lilla giraffungen, den såg ut som ett gosedjur.






Innan vi åkte hem, gjorde vi ett besök i souvernirshoppen. Noomi fick med sig en jättesöt liten apa som hon fastnade för.


En riktig kanondag helt enkelt. Lågsäsong i parken, vi slapp trängas med en massa andra men fick ändå njuta av högsommarväder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar