söndag 27 april 2014

Lördag på japanska


 Botaniska trädgården har Japantema nu under våren och igår var det invigning. Michael tränar ju Iaido, en japansk svärdskonst, och hans klubb deltog i invigningen. Vi hade beställt sol och värme, packat picknickkorgen och köpt en speciell utflyktsfilt och nya snygga muggar - utflykt deluxe!



Picknicken intogs under ett träd i skuggan, vi smaskade på nybakade vaniljbullar och svartvinbärssaft. Noomi och jag satt på första parkett sen när det var kampsportsuppvisning. Spännande tyckte Noomi, men lite läskigt när Aikidoutövarna skrek till...










Precis när uppvisningen  var över började Noomi bli superless och grinig. Att få traska omkring lite i lekparken hjälpte en kort stund, men sen var krafterna slut. Helt slut. Stackars lilla Humlis var så otroligt övertrött till slut, hon hade bara sovit en kortis på väg till Botaniska, men kunde trots det inte  somna. Vi skumpade vagnen på gräsmattor i Slottskogen och gjorde idoga försök att söva henne, men förgäves. Att bli buren av pappa var det enda som gällde. Vi promenerade Linnégatan ned och njöt av sommarkänslor och folklivet på uteserveringarna. Till slut kurrade det även i våra små magar (trots bullarna) och vi landade vid ett sushiställe.
Noomi blev genast på bättre humör när hon fick leka med ätpinnarna och smaska Nigiri, algsalladen tyckte hon inte var helt fel heller. Det ska börjas i tid!
Sen fortsatte vi vår vandring, genom hela stan, via en efterrättsglass på yoghurtbaren, för att tillslut ta bussen hem. Nästan hela dagen var vi ute, och det var verkligen skönt!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar