tisdag 15 april 2014

Pendeltågsutbrott, körsbärsblom och vackra fiskar

Noomi var en riktig liten sjusovare imorse. Ändå till 8:20 låg hon och snusade skönt i vår säng i gästrummet. Det hör verkligen inte till vanligheterna att jag både vaknar OCH hinner påbörja frukosten innan Humlan har morgon.
Redan vid halv tio var vi redo att åka in till city, två vuxna och två småttingar - ganska bra jobbat ändå! Vi tog pendeltåget in till Stockholm. Det gick till en början bra, men plötsligt fick Noomi ett oannonserat utbrott och vrålade resten av resan. Inte kul alls. Jag försökte verkligen allt, sitta, stå, gå, avleda, trösta osv men inget funkade. Det är då man tänker att hon förmodligen kommer att förbli ensambarn i ungefär tio år till minst. Rätt som det var hade jag plötsligt en sovande humla i vagnen och Lisa och jag mötte upp Hannes för sushilunch. Därefter tog vi oss ut till Djurgården och gick på Aquaria. Det tyckte våra små var jättespännande! TIIITTA, TIITTA sa Noomi och pekade på alla vackra fiskar som simmade på andra sidan glaset.
På väg in mot stan igen sen så tittade vi på de precis utslagna körsbärsträden i Kungsträdgården, otroligt vackert!
En mammaträff känns inte helt komplett utan lite halvareapriset-shopping. Även detta hann vi med på Lindex barnavdelning, finfina fynd till små pengar.

Humlan har uppenbarligen något agg emot pendeltåg, för på väg tillbaka till Märsta sen fick hon utbrott nr 2 för dagen. Läste i en bok om barnutveckling att de här plötsliga utbrotten kommer att öka nu och kulminera i tvåårstrotsen. Känns spännande! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar