lördag 31 maj 2014

Solig dag i Bredviken

Ett härligt dygn i stugan blev det! Första dagen sken solen på oss och Noomi invigde sina nya sandleksaker på stranden. Världens största sandlåda!
Emma, Ambjörn och Ozzy kom också och det var mysigt att ses. Humlan fick lite egentid med moster, provade bland annat att rita med kritor för första gången. Fruktstund hade vi också där ute i solen och sen grillade vi till middag.

Morgonrutiner...

..när vi är hos mormor och morfar:

Noomi sitter på högsätet i mitten och smaskar på en ostmacka. Enligt morfar har hon förfinat sin ätteknik sen senast, så det blir inte fullt så smuligt längre.

onsdag 28 maj 2014

En vän med små fötter

Vi hade besök av Lina och Rut igår. En riktig heldag med lunch, långpromenad, fruktstund i bersån och bebisgos. Noomi var så intresserad och förundrad över Ruts små fötter. Hon tog av henne strumporna h e l a tiden och kände på de små tårna.

Gårdagen blev också ett besök hos gammelfarmor och Kjell, gomiddag (igen!) och kvällsfika hos Åsa. Humlan fick paket av Åsa, en jättesöt liten axelremsväska med matchande portmonä. Noomi förstod direkt hur man skulle ha väskan, hon har nämligen "tränat" med en tygkasse hemma.

Noomi råkade klämma handen i verandadörren igår också. Många tårar, men det kändes snart bättre när man fick sig en klämpåse och tröst i morfars famn.

tisdag 27 maj 2014

Humlan på tåg

Nu är vi i Kramfors! Jag ligger själv här nere i flickrummet och Noomi sover i spjälsängen uppe hos mormor och morfar. Känns lite konstigt, men också väldigt skönt.
Tågresan idag gick hur bra som helst. Helt klart bästa gången. Noomi var så lugn och glad precis hela tiden. Vi fikade, läste böcker, busade och tittade ut. På Stockholm central somnade Humlis i vagnen och sen hade jag sån tur att tågmästaren ordnade så jag fick sitta vid en handikapplats med plats för vagnen i anslutning. Det resulterade i att Noomi sov i över en timma och jag kunde njuta av en låda sushi och tidningen kupé.
Vi hade väldigt trevligt resesällskap där i vår vagn, ytterligare två mammor med små barn. Så tiden gick snabbt och vips så var vi framme.

Nu har vi haft en skön kväll här på Babels med gomiddag och rabarberkaka till efterrätt. Humlan fick bada av sig resdammet innan vi la henne.

måndag 26 maj 2014

Morsdag

Michael och Noomi hade ordnat en så fin morsdag för mig igår. Dagen började på bästa tänkbara sätt - att få ligga kvar en stund själv i sängen och sova vidare. Sen tågade min lilla familj in med frukostbricka och liljekonvaljbukett, Humlis bar på ett maraccasägg. Noomi hade ritat en teckning men paketet hade jag faktiskt öppnat redan dagen innan. När vi var på Liseberg i lördags och jag och Marianne köade till Balder i 45 minuter, tog Michael med Noomi till fotostudion som finns där. Man kan bli fotad i olika typer av gammaldags kläder i typiska miljöer. Humlan fick kläder från Amerikanska western, en lång spetsklänning med blomsterdiadem i håret. Hon satt i en trappa med en blomma i handen, och fotograferingen hade gått som en dans. Noomi satt helt lugnt och stilla där på trappan och såg väldigt högtidlig ut. En underbar bild i ram var alltså min fina morsdagspresent.

Jag hade önskat mig en mysig utflykt också, och det var precis vad jag fick också. Vi åkte till Ragnhildsholmen och hade picknick vid en borgruin. Man gick på en spång dit över smörblommeängar. Det tyckte Noomi var roligt, hon stannade mycket längs vägen för att titta och känna på allt.
När vi kom hem sen åkte vi in till stan och satte oss i eftermiddagssolen på en uteservering vid kanalen. Efter fikat promenerade vi genom stan och fönstershoppade för att till slut ta båten hem igen. En toppenmorsdag!! Vad roligt det är att vara mamma ändå, framförallt till den underbaraste lilla Noomibusan♡

En ny lekpark

Idag har vi vidgat våra lekparksvyer, vi gick till en jättefin park nedanför Slottsberget, väldigt nära där vi bor. Noomi provade nätgungan och vi gjorde några snygga sandtårtor tillsammans. Efter en stund ville hon prova att sitta på bänken. Hon körde också runt sin vagn några varv i parken, Humlan är en riktig vagnfantast. Men i brist på dockvagn får man helt enkelt köra den riktiga.

söndag 25 maj 2014

Lördag på Liseberg!

Igår kunde vi inte hålla oss längre, äntligen blev det dags för årets första Lisebergsbesök! Både jag och min man ÄLSKAR att åka karuseller och framförallt bergochdalbanor. Vi tror också att denna fascination för nöjesparker har gått i arv till vår dotter - Noomi stortrivdes och var som en sol hela dagen. Vi tog med Noomis farmor också, alltid bra att ha en extra Humlevakt!
Jag och Michael började med att åka Helix, Lisebergs nya bergochdalbana. Den var fantastiskt fruktansvärt läskig med hur härlig som helst samtidigt. Darriga i benen var det sen skönt att vara en stund i barnområdet. Noomi åkte Kaninresan med farmor och efter en sovpaus avverkade hon även Farfars bilar och Sagoslottet. Humlan såg så högtidlig ut när hon körde bilen, visste precis hur hon skulle ratta lastbilen. Pappa fick sig en fin åktur med den proffsiga chauffören.

fredag 23 maj 2014

Saneringsbad efter sandlådan

Igår var en otroligt varm och kvav dag, inte ens här vid vattnet fläktade det särskilt mycket. Så, en varm promenad till öppnis med Erika och hennes barn blev det. Ganska skönt ändå att vara inne under de varmaste timmarna. Det märktes på Noomi att hon blev trött i värmen, hon var sådär känslig för saker. Till exempel när Noomis kompis Klara började lägga samma pussel som henne så blev hon plötsligt superledsen. På sångstunden ville hon ligga i mitt knä och gosa, inte ens när såpbubblorna kom fram ville hon springa och jaga dem.

När vi gick hem sen somnade Humlan och sov sen i två och en halv timme, vääldigt länge för att vara henne. Så det blev en sen lunch och därefter en sväng till lekparken. Noomi hade sand precis överallt sen, det klistrade liksom fast i solkrämen på något vis.
Det var bara att stoppa henne i badbaljan, där satt hon en bra stund och lekte med sin vattenkanna. Efter badet fick hon tassa runt i sin badrock och dricka välling, ut på balkongen i vanlig ordning för att kolla läget.

torsdag 22 maj 2014

Eftermiddag i botaniska

Sommaren är minsann här på besök. Vilket väder! Så varmt så varmt, ja till och med nu sent på kvällen känns det sådär härligt tropiskt ute. Utomlandskänsla kallas det.

Idag hade vi besök på förmiddagen av Erika och Amanda. Ibland är det verkligen bra med besök, då blir det nämligen städat, och snabbt dessutom. Innan klockan tio var lägenheten skinande ren och nybakade vaniljbullar stod på bänken. Vi har det himla fint ändå när det är städat... Noomi är så duktig med lilla Amanda som är sex månader gammal. Ger henne leksaker, klappar fint på hennes huvud och hämtar gosedjur till henne. Fast ett tag skulle hon promt leka precis med den grejen Amanda hade, hela tiden. Allt tog hon ifrån henne, trots att hon inte brytt sig om den bebisskallran på flera månader. Jaja, men på det stora hela bra!

Eftermiddagen har spenderats i parken. Jag packade picknickkorgen och sen mötte vi upp Michael i Botaniska när han slutade jobbet. Vi åt en god pastasallad med kyckling och mozzarella, snackgurkor, vitlöksbröd och god sås. Mums! Det var så härligt där under trädet, Humlis stultade omkring i gräset, vinkade till folk och såg allmänt väldigt nöjd ut.
Efter middagen tog vi en promenad i trädgårdarna och tittade bland annat på det blommande näsduksträdet.
Det var liksom ingen hejd på härligheterna idag. På hemvägen stannade vi och åt Italiensk glass. Noomi åt en ruta Valrhonachoklad vilket föll henne på läppen. Fint ska det vara.
Väl hemma fortsatte vi vuxna sommarlivet på balkongen med ett glas vin. Som sagt, Utomlandskänsla!

onsdag 21 maj 2014

Tååta

Men hallå! Noomi har faktiskt fem ord i förrådet. Hon säger ju TÅRTA också. Tåååta.

Syrenpromenad

Alltså, vilket sommarväder! Till och med sådär ljummet på kvällen. Vi gick ut på en liten syrendoftspromenad här på aftonen. Det gäller att passa på att suga i sig det sista innan de blommar över. Noomi var nybadad och pyjamasklädd. 
På gamla Lindholmen, vid landshövdinghusen, finns mängder med syrener. Noomi tycker också att de doftar gott.
Vi satt en stund vid bryggorna också innan vi gick in. Vinden var alldeles varm och det var verkligen helt underbart. Hittade en halv banan under vagnen från dagens ica-besök, så Humlan var nöjd en bra stund där på bänken. När vi skulle gå hem sen blev hon däremot ledsen, hon ville ju gå själv på kajen. Men skorna var hemma och klockan mycket. En stor besvikelse för Humlis som var promenadsugen.