måndag 23 november 2015

En lillebror, hurra!

I fredags var vi på rutinultraljud på sjukhuset här i Umeå. Det hade vi såklart sett fram emot mycket, men den här gången hade jag ju redan gjort två ultraljud, i v.10 och 13, och hade fått bekräftat att det faktiskt bodde ett litet livs levande pyre där i magen. Dessutom har den lille krabaten sparkat tydligt i flera veckor, till och med Michael har kunnat känna det utanpå magen, så någon tvivel om att där var ett livs levande barn fanns inte den här gången.

Bebisen mådde bra, ultraljudsbarnmorskan höll på i säkert 45 minuter, hon tittade jättenoga på alla delar, så vi fick njuta länge av att se vår lilla skrutt. Allt såg tack och lov bra ut, dock låg bebisen längst ned och tryckte ryggen mot botten av livmodern, så ryggraden gick inte att se helt bra. Vi fick komma tillbaka efter lunch och prova igen, och då fick även Noomi vara med. Till slut fick hon till en hyfsad bild över ryggen, och även där såg allt bra ut. Storasyster fick en egen bild att ta med hem, stolt som en tupp gick hon ut med bilden och visade hela väntrummet!
Vi vet nu också att det är en liten bror i magen!

Efter ultraljudet träffade vi en förlossningsläkare för att lägga upp en plan över de extra kontroller som kommer att göras under graviditeten pga att jag blev så sjuk förra gången. Till att börja med ska vi tillbaka till specialist-mvc i  v. 24 för att göra en viktskattning på barnet, därefter blir det kontroller ungefär var fjärde vecka med tillväxtultraljud och läkarbesök om allt flyter på normalt. Känns jätteskönt att veta att de kommer att ha bättre koll den här gången, någon upprepning av Noomis förlossning vill vi inte komma i närheten av, så troligtvis kommer jag att förlösas med ett planerat kejsarsnitt några veckor före beräknat datum. 

Idag har jag varit hos min barnmorska här i Umeå för första gången, det blev ett långt besök. Mycket prat om erfarenheterna från Noomis födsel, vilket såklart alltid är jobbigt och känslosamt att prata om. Men allt var bra med blodtryck, Hb och så vidare. Vi lyssnade på bebisens hjärtljud också, alltid mysigt att få höra! Nästa besök blir igen om knappt en månad.


Så här glad var storasyster Humlis över att få se lillebror i magen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar