lördag 11 april 2015

Premier för gräsmattepicknick

Vår lilla familj är riktiga utflykts- och picknickfantaster! Den här lördagen var som gjord för en mysig utflykt, sol och 15 grader varmt. Riktig försommarkänsla har det varit idag och minsann har det inte börjat grönska i buskar och träd i dagarna?!

Idag bar det av med fikaväska och picknickfilt till Botaniska trädgården. Det är min favoritpark här i Göteborg, en jättestor oas med härliga gräsytor att springa runt på och fantastiska blommor och planteringar. Vi såg både Magnolia och Rhododendron med ganska stora knoppar och en hel del andra vårblommor.

Vi la ut vår picknickfilt  på en av de stora gräsmattorna och dukade upp. Inte särskilt avancerat, men mackor och hemkokt saft toppat med ett wienerbröd är faktiskt inte så tokigt.
Humlan pekade och sa att hon såg en räv längre bort. Vi förstod att hon menade en konjaksfärgad skinnväska hos ett annat sällskap längre bort, men Noomi var fast övertygad. När hon ätit  sprang hon dit för att titta på räven. Förvånad kom hon tillbaka och berättade att det inte var någon räv. Men i nästa stund hade hon hittat en buske där räven tydligen bodde...

Humlis roade sig kungligt med att springa runt bland tusenskönorna och titta på folk och fä. En ekorre sprang förbi oss där vi satt och vi såg även en humla, en minihumla alltså.
En riktigt riktigt skön eftermiddag var det och nu kan vi äntligen hänga undan vinterjackorna känns det som!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar