lördag 18 april 2015

Borås djurpark

  Idag har vi varit på en heldagsutflykt till Borås djurpark, det var hur mysigt som helst! Vi var här ungefär samma tid ifjol och var lika nöjda då.
Noomi har varit väldigt förväntansfull i flera dagar och vi har pratat mycket om vilka djur man kan se i djurparken. Aporna och björnarna hade hon nog sett fram emot mest tror jag.

Vi var på plats när de öppnade klockan 10. Som ni ser var det solglasögondag, men inte direkt någon värme i luften.
 
 

 Humlan gick mestadels själv idag, men vagnen är ju toppen att köra runt fikaväskan i till exempel.
Vi startade med att gå till barnens zoo där man kan klappa getter och minigrisar. Precis som förra gången var Noomi väldigt intresserad och sa att hon ville klappa, men vågade inte riktigt. Pappa Michael var dock modig och klappade både smågrisarna och getterna.


 Flamingos är väl tjusiga! Lät högt gjorde de också, och vad konstigt att de kan stå på sina pinniga ben...



 Efter en stärkande förmiddagsfika i cafeét vid barnens zoo gick vi sen upp till de exotiska djuren på savannen. Där såg vi bland annat zebror, strutsar och bufflar och en bit bort elefanter och "raffer" (giraffer).





Sen kom vi till dagens höjdpunkt, aporna! De olika sorters aporna bodde i olika gårdar och hade som stora lekparker av klätteranordningar, aktivitetsgrejer och hängmattor. De svarta småaporna hade pyttesmå ungar och vi lyckades även få se när de fick mellis, djurskötaren kastade in frukt till dem.
Detta tyckte naturligtvis Noomi var jättekul och väldigt spännande och vi var kvar en bra stund.





Sen traskade vi vidare till de ståtliga tigrarna och de fina lejonen. Humlan gjorde en paus i en vitsippsglänta och plockade blommor både till mig och Michael. Med kurrande magar begav vi oss sen till en av grillstugorna för att äta vår lunch. Det är jättefiffigt och praktiskt på Borås djurpark, de har grillstugor med elgrillar som man sätter på med ett knapptryck och som blir varma snabbt. Sen kan man grilla sin medhavda lunch och sitta vid någon av borden utanför. Vi festade på korv med bröd med goda tillbehör och till efterrätt åt vi fruktsallad med grädde. Noomi lärde snabbt känna de tre barnen vid grannbordet och hade sen inte riktigt tid att äta mera...



Timmarna gick och vi hade det verkligen skönt i parken. Lite folk eftersom det inte är högsäsong och gott med sol på kinderna. Noomi njöt av att springa runt själv och titta och hade en riktig toppendag!
Efter vi hade tittat på björnarna var hon dock tvungen att ta en microvila i vagnen, vi trodde att hon skulle somna, men det räckte med att ligga ned i 4 minuter. Sen var hon på benen igen och vi fortsatte varvet runt.


Vi avslutade djurparksdagen med ett besök i souvernirshoppen, både jag och Michael är barnsligt förtjusta i sånt och Noomi valde en liten snöhare att köpa med hem som minne.
Vi kan verkligen rekommendera Borås djurpark, det är en jättefin park med stora, härliga ytor och fina picknickmöjligheter. 

Humlan satt och vilade sig på en mammutbete innan vi gick ut till bilen för att köra hemmåt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar