söndag 7 maj 2017

När vi hade arbetsdag och firade Valborg i Gissjö

Dagarna bara flyger fram och timmarna på dygnet räcker inte till ibland. Men jag skulle ändå vilja berätta om en fin dag vi hade förra helgen, på valborgsmässoafton alltså. Vi började ju med så kallade arbetsdagar i fjol sommar, och hann ha en hos mamma och pappa i Bredviken och en hos oss i Strömbäck. Men nu hade alltså turen kommit till Forslunds, och vi samlades i Gissjö för att hjälpas åt med ett antal uppdrag.

Arbetsdagen bjöd på strålande sol (trots väderprognoser om snö!) och det var varmt och skönt.



Vi började strax efter klockan 9 på morgonen och alla fick en uppgift. Hilding grävde lite i en hink som ni ser här. Det är viktigt att lufta jorden så här på vårkanten.



Noomi tyckte det var toppen med arbetsdag. Hon är en riktig hybrid, trivs med väldigt varierande uppgifter och hon hann nog vara med på alla olika stationer. Hjälpa till att kånka bort delar till en byggnadsställning, räfsa med mormor, hjälpa Emma att ordna med fikat och assistera Ambjörn i traktorn som skulle dra ihop brasan.






En massa gott att fika och en supersmarrig hamburgerlunch mitt i dan gjorde att energinivåerna var stabilt bra hos samtliga.
Jag, Emma och Vide slet med att röja ur en gigantisk monstersyren, vi sågade, släpade och drog i x antal timmar. Men fint blev det!
Och riset blev såklart till en valborgsbrasa ute på åkern!


Noomi hittade en fin plats att titta på brasan.


Delar av familjen, Lillebror tog sig en tupplur i vagnen. 


Noomi och pappa M.


Här satt ett annat gång och inväntade brasan. Björn, Vide och Hilding.


Ruben hade en riktigt bra dag han med. Det är inte alltid han är sådär supernöjd när vi är ute. Tycker att det är tråkigt att sitta i vagnen och kan inte gå själv ännu. Men den här dagen sov han två långkörare och var däremellan glad och belåten i vagnen och med små studiebesök på olika arbetsstationer.

Här med morbror Björn, tillika Gudfar. 


Bokpaus på filten. I typ 12 sekunder, sen kröp han iväg.


Ruben tog en sväng i skottkärran också, det var såklart hur kul som helst!!


Mormor och Noomi i full färd med att räfsa. Vi hade köpt en lillräfsa som var perfekt för Humlan.


Efter arbete, fika, lunch och brasa var det ordnat fiskdamm för barnen. En massa goda barnsnacks fanns i påsarna och Ruben mumsade ivrigt i sig varenda smula. Hamburgaren föll honom inte riktigt på läppen, men elefantkexen desto mer!

Träningsvärken efter den här dagen var inte nådig kan jag lova, men ändå så härligt att jobba med kroppen och vara ute en hel dag!

3 kommentarer:

  1. Vilken mysig tradition ni startat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Det är sååå bra, kan verkligen rekommendera det!

      Radera
    2. Ja! Det är sååå bra, kan verkligen rekommendera det!

      Radera