måndag 29 maj 2017

Säsongspremiär i Bredviken

Jag och barnen har haft en jättefin helg med mormor och morfar. I fredags efter jobbet tog vi tåget till Kramfors, mormor och morfar hämtade oss på stationen med stugpackad bil och vi åkte direkt till Bredviken. Michael hade tagit bilen till Sollefteå för att jobba över helgen.

Det var ungefär hur härligt som helst att komma ut till stugan!! Vi har inte varit där sen förra sommaren, en halv evighet nästan, och Noomi har sagt flera gånger på sistone att hon längtar dit.


Helgen har varit vilsam. Jag har känt mig rätt trött och slut sista veckan av olika anledningar. Men nu blev jag verkligen ompysslad. Uppmanad att lägga mig på soffan mest hela tiden, mormor och morfar grejade och donade med mat och fika, lekte med barnen och nattade dem till kvällen. Lördag förmiddag ägnades åt att dega i pyjamas fram till 11. Hur ofta gör man det nuförtiden? Svar: aldrig. Men himmelens skönt var det. Dessutom sov Ruben till kvart över sju på lördag morgon (istället för 5 som annars är standard...), lyx lyx lyx.



På lördagen kom även Ambjörn och Hilding till Bredviken. Noomi och Hilding brukar ha väldigt roligt ihop, men när vi var nere på stranden bröt tidernas konflikt ut. Över leksaksgräsklipparen. Gallskrik och krokodiltårar. Hilding är inte så van att behöva konkurrera om sakerna, och Noomi är inte van att få sånt motstånd när hon tar över leksaker. Ruben brukar mest konstatera att han blir fråntagen och fortsätta leka med något annat, men nu var det liv i luckan minst sagt.

Ruben var helt oberörd över gräsklipparbråket och tyckte att det var jätteroligt att leka på stranden. Flera gånger sen när vi kommit upp till stugan igen, pekade han och ville dit.


Noomi var ute bokstavligt hela lördagen. Hon och morfar, radarparet, grävde och förberedde för ett uterum som ska byggas i sommar. Flera åkturer med skottkärran blev det för att köra bort torv och jord.



Nu är vi åter hemma i Strömbäck. Men imorgon bär det av igen, väskorna står packade och klara i hallen. Vi ska nämligen ut och resa hela klanen! Till ett soligt och varmt ställe en bra bit söderut.... mycket bad väntas!

Tills dess en bild på Noomis dockbadhus;






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar