söndag 18 oktober 2015

En höstsöndag i skogen

Det var en riktigt klassisk solig och kyligt krispig höstdag igår. Vi åkte ut till vår fina svampskog och hade en härlig dag.
Noomi hade varit rätt grinig på morgonen samt hela bilresan, men när vi kom fram och gick ut i skogen blev hon på betydligt bättre humör. Humlan gillar att åka bärstolen, så det gjorde hon en del, men hon fick också öva sig på att gå själv i skogen. Sen väger hon ju en del nu också,  så man orkar inte bära henne så länge.

Det var tyst och stilla i skogen, inga älgjägare syntes till tack och lov.... Vi hittade lite svamp, mest vanliga gula kantareller faktiskt. Vi trodde skogen skulle bada i trattisar, men så var icke fallet. De har nog varit lite för torrt sista veckorna för trattisarna var lite gråaktiga i färgen.
Noomi hjälpte också till att plocka svamp, vi hittade också en stor hög med färska älgpluttar! Mycket spännande!

Till slut var det äntligen dags att fika, Humlan hade längtat så efter sin bamsechoklad. Jag hade gjort varm choklad till henne, men hon hörde nog bamsechoklad... Jättegott tyckte hon att det var i alla fall, det var första gången hon drack det.

Efter skogsturen åkte vi in till Alingsås och promenerade i Nolhagaparken och tittade på djuren. Noomi blev så glad när hon upptäckte att orusthönsen tyckte om att äta gräs som hon matade dem med.
Grisar, getter, får, änder och undulater tittade vi också på. Vi avslutade utflyktsdagen i vanlig ordning med hamburgare på Donken, det är bokveckor i Happy meal nu, så två nya böcker fick följa med oss hem.

1 kommentar:

  1. Jag tycker mig känna igen den där skogen... Bra trakter att befinna sig i. :)

    SvaraRadera