måndag 22 juli 2013

Bokslukaren

Noomi upptäcker nya förmågor hos sig själv varje dag. Det senaste är att "bluttra" med munnen så att saliven flyger och tröjan blir alldeles våt. Det tycker hon är jätteroligt!
En annan sak som är spännande är att känna på mammas ansikte, ibland blir det en paus i ätandet för att klappa och klämma på näsa och kinder, kanske stoppa in handen i mammas mun en sväng. 
Humlis är en otroligt glad och mysig bebis som blir om möjligt ännu gladare när någon pratar med henne. Att bli kittlad på magen är också skrattframkallande.
Ledsenläppen och lite kinkighet brukar komma fram när hon börjar bli trött, då är det dags för en sovstund. När vi sen lägger henne i vagnen illvrålas det en stund innan John Blund kommer. Sovpassen är sällan långa och ofta krävs det lite extra vaggande och gungande av vagnen några gånger.
Sen en tid tillbaka passerar alla saker man ger till Noomi hennes mun. Hon kan även nappa åt sig saker själv och börja äta på, hushållspapper, mammas tröja osv osv... Tummen är god att smaska på, ibland åker båda in samtidigt.
Att bada i baljan uppskattas av Humlan, lika så att ligga naken och lufta på skötbordet, det går så lätt att vifta på benen då!

Häromdagen plockade jag fram en pekbok som Noomi fick när hon föddes. Den prasslar och är både spännande att titta i och god att äta på - en riktig bokslukare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar