måndag 10 juni 2013

Noomis dop - del 1

8:e juni 2013, vilken dag, perfekt och underbar på alla sätt och vis! Samma dag som det kungliga bröllopet i Stockholm, fick vår egen lilla prinsessa stå i rampljuset. Vi hade en jättefin dopgudstjänst i Norrfällsvikens kapell, samma plats där jag och Michael vigdes för snart två år sen. Noomi var i sin bästa dopform, nyäten, nysoven och med torr blöja var hon på strålande humör under hela dopet. Utanför kapellet sken solen och det var en sån där riktigt fin försommardag, psalmen "en vänlig grönskas rika dräkt" passar särskilt bra en sån dag. Amanda och Amelia sjöng två sånger för oss, Sonja Aldéns "välkommen hem" och "you are beautiful" av Linnea Hagenfors. De är så duktiga och proffsiga Noomis systrar!
Moster Emma läste evangeliet om Jesus och barnen och även jag och Michael fick läsa varsin text.



 

Nova hjälpte till att hälla upp dopvattnet.

 

Och som sagt, Humlan var i dopform för att citera prästen Thylle. Hon protesterade inte ens när hon fick vatten i ansiktet vilket inte brukar vara så populärt annars. Därför körde han dopgudstjänst extended version.




Noomi fick barnens bibel, hon tittade intresserat på de fina bilderna och verkade förstå allt prästen sa, vår kloka dotter. Här tillsammans med sin gudmor, Anna.



Hela gänget samlat efter dopet. Till höger är Noomis faddrar, Anna och Micke, och deras döttrar Nova och Wilma.



1 kommentar:

  1. Ja det var sannerligen ett trevligt dop! För inte tala om festen. Väntar spänt på del 2!

    SvaraRadera