onsdag 12 juni 2013

Dopet del 2

Festligheterna fortsatte sen efter dopet, lite mingel utanför kapellet i fina Norrfällsviken, och sen transport ned till Bredviken (även kallat paradiset). Där korkades det upp bubbel och utbringades en skål för Noomi. Nästa programpunkt var rosplantering, Noomi har nämligen fått en egen ros av sin mormor och morfar som under högtidliga former grävdes ned. Morfar hade dock preppat ett hål dagen innan och omsorgsfullt vattnat och gödslat gropen. Rosen heter Maiden's Blush och är en rosa, doftande sort. Den ska vi ta väl hand om i sommar, den har ju nämligen en del konkurrens av de stora tallarna i närheten.




Lilla dopkandidaten i sin fina klänning. 

 







Noomi med Kerstin som har stickat den vackra klänningen och mössan som Humlis hade på sig efter dopet. Det är även ett par matchande tossor till, men de syns inte på bilden.

 


Vi bjöd på kommissariens smörgåstårta med smaker från havet. Mormor och morfar hade köpt ett gigantiskt partytält där vi huserade kalaset. Vi dekorerade med ett vimpelspel som vi klippt och klistrat ihop med lite gamla stuvbitar.

 

Egenhändigt ihopknåpade blomsterdekorationer med blåbärsris och små rosa kvistrosor.




Efter smörgåstårtan vankades det kakbuffé i rosa. Jag hade bakat och bakat och bakat. Små citronbiskvier, hjärtkakor, brownies, minicupcakes med citronsmak och cakepops i två smaker. Mormor hade dessutom bakat en korg kanelbullar som var alldeles varma.


Noomi fick jättefina doppresenter! Tusen tack alla våra härliga vänner som gjorde Noomis dopdag så bra och minnesvärd!


2 kommentarer:

  1. Hörde att klänningen passa perfekt! Skulle vara kul att se en bild på Lillpigan i klänningen :))

    SvaraRadera