söndag 12 maj 2013

Båtfix och ny bumbo

Humlan och jag är i Kramfors igen på en liten vistelse. Äntligen har morfar och mormor kommit hem från sin semester i Kroatien.   Michael har åkt till Göteborg på kurs och blir borta till torsdag kväll.
Vi åkte ut till Mjällom på eftermiddagen och tittade till Maria, skönheten med mahognyskrov som ska sjösättas på lördag.  Det är mycket som ska fixas innan dess, slipning och lackning i flera lager och det får dessutom inte vara för kallt i luften när man gör det. Vi hade köpt med pizza från Vallen och satt i bilen och mumsade hawaii och drack en cola. Sen blev man härligt sockerspeedad och  lackade båtskrov i en himla fart. Mormor och humlis tog en promenad bland sjöbodarna och sen tog vi efter-maten-kaffet på kajen. Hur mysigt som helst och jag längtar nästan ihjäl mig efter att tillbringa sommaren i stugan och göra små utflykter med båten.
Noomi har fått inviga sin nya bumbostol idag, med bord till och med. Jag hittade den på en köp och säljsida på fejjan och fick napp på en fin orange bumbo i nyskick. Morfar skötte underhållningen med  alfonshanddockan och humlan stortrivdes. Vi hade lagt fram en liten röd slev på bordet framför henne och rätt som det var greppade hon skaftet och lyfte upp den (med liite hjälp). Stort jubel utbröt i församlingen:)

Ett bad har Noomi också hunnit med här på kvällen. Badandet går bara bättre och bättre. Hon var nöjd och glad en lång stund i det varma vattnet ivrigt påhejandes av mormor och morfar.

Nu är vi nedbäddade i flickrummet. Imorgon ska vi åka till Umeå på disputation och efterföljande fest som går av stapeln på tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar