torsdag 7 augusti 2014

Gourmetdagar med vännerna!

 Vi har haft besök av våra goda vänner Tobbe och Nina i några dagar. De bor i Sollefteå, Tobbe är en läkarkollega till oss, Nina är tandläkare och båda har dessutom gått med mig på Räddningsgymnasiet i klassen över och under. De kom i tisdagsförmiddag, lagom till lunch. Eftermiddagen ägnades åt en 
lång promenad här längs älvstranden. Från Lindholmen till Eriksberg. Vi tog en titt på ostindiefararen Götheborg och hann också med en fika på en av caféerna längs vägen.





 

Efter långpromenaden behövde fötterna vila sig. Vi satt och gottade oss på balkongen med goda ostar, marmelad och kex samt en frisk drink i glasen. Middagen var snabblagad, vi hade räkfrossa och smaskade i oss 2 kg färska räkor. Även Noomi uppskattade matvalet och åt räkor för glatta livet, aiolin åt hon med fingrarna.



Igår, onsdag, tog vi båten in till stan. Vi fick visa upp ett soligt Göteborg och promenerade järntorget-haga-avenyn och sen ner till shoppingkvarteren för lite inköp, bland annat varsin mellanmålspralin hos Flickorna Kanolds. Mums!
Därefter köpte vi med oss sushi och bentolåda och gick till Trädgårdsföreningen för lite picknick. Det är verkligen ett perfekt ställe för små humlor att springa runt på. Men med jämna mellanrum kom hon och tog en tugga ris för att sen fortsätta sin upptäcksfärd.






Innan vi åkte hem igen gick vi till Saluhallen och handlade till kvällens middag. En fin bit svensk oxfilé fick avnjutas tillsammans med västerbottenpotatis och ett glas Amarone. Till efterrätt stod en tiramisu och väntade i kylen, återigen var man i mathimlen.
Som sagt, riktiga gourmetdagar har det varit. Mätta och glada har vi nu vinkat av våra gäster.

 

1 kommentar: