torsdag 10 oktober 2013

8 månader, hurra!

Idag är Noomi hela åtta månader gammal. En nästan alltid glad liten filur som börjar visa mer och mer egen vilja. Humlis tycker om när vi sjunger, då brukar hon nynna med. Hon gillar också att läsa böcker och är hon någon gång riktigt ledsen och otröstlig så funkar det oftast bra att mysa ner sig i soffan och titta i en bok. Jag tror att vi har en blivande konstkännare också, för att titta på tavlor gör Nompan gärna. Särskilt dem med ansikten på. Vi har en tavla här hemma som går i blått med tre ansikten på, den är nog favoriten.
Krypandets fantastiska möjligheter har Noomi ännu inte upptäckt. Hon är än så länge väldigt nöjd med att bara sitta och visar ännu inga tendenser till att resa sig eller åla sig. Finmotoriken däremot är hon en fena på. Pillar på små detaljer och tycker om att känna på olika strukturer.
Ätandet går som en dans för vår 8-månaders lilla fälthumla. Havregrynsgröt med äppelmos slukar hon både till frukost och kvällsmat. Däremellan blir det mammas hemlagade barnmat. Torskgryta, vegetarisk lasagne, kycklinggryta, laxpasta och nu senast: flygande Jakob. Ja det mesta äter Noomi helt utan protester. Jag ammar henne nu bara på natten. Eller bara och bara, tänderna som är på väg upp stör nattsömnen. Vissa nätter behövs tröst var och varannan timme.
Noomi är som tidigare mycket förtjust i människor och fyrar av leenden då fort någon pratar med henne. Vi har märkt att hon nog gör lite skillnad på folk och folk ändå, särskilt när hon är trött. Gamla människor tycker Noomi är lite läskigt, så det måste vi öva på. Småttingar i hennes egen ålder däremot börjar hon uppskatta mer och mer nu sen vi började i mamma-babygympan!

Grattis på 8-månadersdagen älskade Noomi. Det känns som om du alltid funnits hos oss♡.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar