tisdag 15 juli 2014

Stadsbibblan och muminutställning

Idag har vi besökt Göteborgs nyrenoverade stadsbibliotek. Vilket ställe!! Just nu under sommaren pågår en muminutställning som bygger på boken"vad hände sen". Den läste jag mycket när jag var liten och boken var extra rolig eftersom varje sida hade ett litet titthål till nästa.
Humlan tyckte det var spännande med mumin. Hon provade muminpappans stora hatt, lekte tittut genom hålen och gick omkring och kikade.
Sen gick vi till barnavdelningen som var superfin. En lekhörna med utklädningskläder och barnkök, en häst att sitta på, ja mycket att upptäcka för en leksugen Humlis. avdelningen för de allra yngsta var det skoförbud och en mjuk och lurvig heltäckningsmatta bildade mjuka gångar sköna för små fötter. Böckerna stod i golvhöjd och Noomi var i bokparadiset. Jag lade mig tillrätta i en myspöl och Humlan hämtade böcker som vi tittade i. Vad många bra det fanns! Noomi valde fem böcker som vi lånade hem, vi har redan läst de ett flertal gånger. "Svea tvättar" och "Titta där" tyckte hon bäst om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar