tisdag 10 februari 2015

En alldeles särskild födelsedag

Grattis på 2-årsdagen älskade lilla Humlegos!
Noomi har haft en alldeles särskilt mysig dag idag. Jag hämtade henne redan strax före 14, och när vi kom hem gick bara in för att lämna väskorna och sen direkt ut igen. Första destinationen var lekparken vid Slottsberget.
Det var vårigt och härligt i luften och en massa roliga vattenpölar att stampa i.
Humlis hittade en liten lekkamrat och hade fullt upp med att åka rutchkanan, sortera kastanjer i hinken och gå upp och ned för stentrappan. Ja, då tyckte komforthumlan att det var skönt att ligga en stund i stora nätgungan och vila sig.




 


Efter lekparken hoppade Noomi villigt ned i vagnen igen för då var det dags att gå på kondis. Självklart ska man få ett riktigt gott födelsedagsfika när man fyller två, och vad är väl mer högtidligt än ett konditoribesök?
Noomi var eld och lågor över allt gott som fanns bakom disken på Snövit. Till slut hade hon bestämt sig för en 12 - bitars blåbärstårta och ett glas mjölk! Som tur var fanns den även som portionsbit, fint dekorerad med en chokladblomma och röda vinbär.
Å så smaskigt det var tyckte Humlan som åt tårta med god aptit. Fast några skedar lyckades jag smyga åt mig...






När vi kom hem sen hade pappa vaknat (han jobbade inatt) till Noomis stora glädje. Vi körde in lära-gå-vagnen full med paket i vardagsrummet. Och prick på minuten, 16.55 är hon född, satt hon där vårt mirakel och öppnade presenter. Just den tiden för två år sedan var ju inte Noomi så pigg, men nu är det en desto mer välmående tjej som röjer runt här hemma. Livet alltså, älskar't!


 

Som kronan på verket fick Humlis njuta av en god laxpasta till middag. Hon åt med strålande aptit, ett gott tecken på att hon inte är sjuk längre. Moster prosten, Ambjörn och Ozzy facetimade och sjöng för Noomi, festlig middagsunderhållning för födelsedagsbarnet!



Vad fanns i paketen kanske ni undrar?
Jo, där gömde sig en Alfonsbok, ett briotåg med järnväg, några Schleish-djur, ett litet rytminstrument och spelet "kulörta balloner" - en riktig klassiker.
Noomi hade också fått ett paket med posten från lilla kompisen Meja med föräldrar. Där gömde sig en helt underbar liten humledocka, väldigt passande för en Humlis som genast tog sihg an sin nya bebis.
Noomi har ju dessutom öppnat en massa fina presenter från släkt och vänner lite i förväg också i samband med att vi var uppe i Kramfors senast. Humlan har så många fina människor runt sig som är så omtänksamma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar