lördag 28 februari 2015

Det blir en mysig dag inomhus!

Efter en småtjorvig natt vaknade vi kl 8. Michael hade redan åkt till jobbet så Noomi och jag fick ligga kvar själva. Det är riktig storm ute blandat med ett spöregn. Jag känner mig lite småförkyld, så detta får helt enkelt bli en mysdag inomhus.
Just nu ligger vi och ser på "Pippi Jåmpstjump", de gamla spelfilmsavsnitten på svt.play.

Sen får vi se vad vi hittar på. Kör några tvättar i maskinen (Humlan är väldigt duktig på att hjälpa till med tvätten), baka lite bröd och måla fingerfärg kanske?
Söndagen ligger för våra fötter, men först ska jag krama min goshumla!

Noomi testar - mammas tålamod!!

Ja, det är minst sagt en prövning för tillfället, att vara mamma till Humlis. Hon testar ens tålamod flitigt och vill oftast inte göra det man själv tänkt.... byta blöja, borsta tänderna, ta på kläder, gå in i hissen, lägga sig, åka vagnen...

Värst är när Noomi får utbrott i bilen, det är himla stressande att koncentrera sig på att köra samtidigt som någon gastar argt i baksätet. Men igår blev hon plötsligt tyst där i bilen, det visade sig sen att hon lyckats krångla ur armarna ur bältet. Farligt farligt. Hoppas det inte blir en vana.

Så det är lite livat här hemma kan man säga. Starka känslor som behöver uttryckas för att nästa sekund vilja ligga insvept i snutten i mammas famn och vara bebis.
Men mellan känslostormarna har vi vår vanliga glada Humla som går runt med dockvagnen och sjunger. Lilla solskenet!

Nu har vi precis kommit hem från dansen. Humlis är så duktig på att hänga med i rörelserna och tycker verkligen att det är roligt. Idag ville hon ha hundklänningen och lackskorna på sig och det var en utmärkt dansoutfit!

tisdag 24 februari 2015

Trött Humla efter en dag på Alfonshuset!

Igår var Noomi och de andra dagbarnen på utflykt till Alfonshuset. De hade laddat upp i flera veckor innan och läst Alfonsböcker.
Det var första gången Noomi var på Alfonshuset, och tydligen var det jätteroligt. De hade sett en teater bland annat och haft med sig fika.
Ja, en heldag verkligen! Inte konstigt att Humlis somnade som en stock i bilen på väg hem och sen sov hon i nästan en timme innan vi lyckades få liv i henne.

Sen blev hon desto piggare som ni kan se...

söndag 22 februari 2015

Fågeldammen!

Vår söndag började på bästa tänkbara vis men en härlig sovmorgon fram till 8.15. Vilken lyx alltså!
Efter frukost gjorde vi oss redo för att åka på en utflykt till Slottskogen med sikte på fågeldammen. Vi har haft en stor påse med brödkanter i frysen sen vi gjorde smörgåstårta som vi tänkt ge till änderna.

Noomi på båten, vi använder "sommarvagnen" nu sen Briovagnen förolyckades lite häromdagen. Mer om den lilla incidenten en annan gång. 

 
Två utvilade och glada päron!

När vi kommit en bit in i slottskogen ville Humlan gå "sevl". Det fick hon såklart göra, ingen stress här inte på vilodagen. Vi såg en ekorre som sprang upp i ett träd med en nöt i högsta hugg, det tyckte Noomi var roligt och vi sjöng Ekorrn satt i granen för den.

 

Sen gick Noomi på en egen liten upptäcksfärd upp på en liten stig. Ett mysigt ställe under ekarna där det rann ett litet vattenfall. 
 


Till slut kom vi fram till fågeldammen. Där bor det gäss, ejdrar och gräsänder och alla blev väldigt glada över brödbitarna, det var god uppslutning kan man säga! Noomi skötte utfodringen och sa "tacksegod" när hon slängde ut brödet.
 
 Efter fågelmatningen gick vi till le Pain Francais och fikade. Humlis smaskade på en muffins och njöt av livet.
     

lördag 21 februari 2015

Lördag = dans

Idag var det dags för dans igen. Ni skulle ha varit med!
Det var en obetalbar syn att se Humlan svänga loss. På flera av danserna går eller står man i en ring och gör rörelserna. Men ibland körde Noomi lite egna moves utanför ringen, hon svängde med axlarna och armarna och hade riktigt skön rytm i kroppen.
Humlis är yngst i gänget, hon är säkert ett år yngre än de flesta där och ett halvt huvud kortare. Det märks framförallt på motoriken, en sån sak som att springa i sidled eller sitta på knä är inte helt självklart när man bara är nyss fyllda två. Men vi gör så gott vi kan, och Noomi tycker att det är jätteroligt! Hon riktigt njuter av att få röra sig till musiken och springa runt i salen.
Blygheten släppte snabbt idag. I slutet satt hon i helt andra änden av ringen och vips, när det var dags för avslutningsramsan, så satt hon i dansfrökens knä och såg otroligt belåten ut!
På vägen hem konstaterade Noomi att det hade varit roligt på dansen idag!

Det blir inte så mycket möjligheter att fota dansandet tyvärr eftersom föräldrarna är delaktiga hela tiden, men här kommer några andra bilder från idag.
Humlan och jag gick en promenad för att källsortera. Vi har också varit i stan och gått på Rhösska museét och en utställning om Estrid Eriksson och Svenskt tenn  (fast då sov Noomi), ätit middag på en thailändsk restaurang och bakat kladdkaka hemma till efterrätt.

tisdag 17 februari 2015

Baka bullar och ha förkläde

- Vad ska vi göra när vi kommer hem Noomi?
- Baka bullar och ha förkläde på.

Sagt och gjort, bullbak blev det igår när vi kommit hem. Humlan var såå engagerad där hon stod i sitt förkläde med matchande bagarmössa, en födelsedagspresent från mormor och morfar. Hon smulade omsorgsfullt ned jäst i bunken och hjälpte till att hälla i socker, salt och kardemumma. En liten hand hjälpte mig att hålla elvispen, och så var degen klar.
Ikväll ska Noomi få smaka en av sina bullar, för de hann tyvärr inte gräddas innan hon skulle lägga sig. Men behjälplig vid utbakningen var hon såklart med sin lilla kavel.

måndag 16 februari 2015

En glad överraskning på Ica

Igår stod jag vid ostkylen på Ica efter jobbet och valde parmesanost. Helt plötsligt säger en bekant liten stämma 'där är mamma'. Och det var Humlis som stod där i sin röda overall och först kunde min hjärna bara inte koppla ihop det, jag visste ju att jag inte haft med henne till affären. Men i nästa sekund dök Michael upp bakom prästosten och allt föll på plats. Noomi hade sett min lila jacka från bilen när de svängde ned i garaget och ville promt gå in till mig.
Så jag fick en liten hjälpreda vid handlingen som bar självscannern.

För övrigt startade vi upp veckan väldigt hälsosamt med zuchini- och majsplättar till middag. Gick hem hos alla i familjen och rekommenderas varmt!
Hmm, hur länkar man från mobilen? Hur som helst - googla 'zuchini majsplättar med parmesansallad'. Ett Icarecept.

söndag 15 februari 2015

Ett vårtecken!

Igår åkte mormor och morfar hem till Kramfors igen. Som vanligt himla ledsamt, och Noomi trodde först att hon också skulle åka tåg när vi gick med till tåget för att vinka...
Vi hade i alla fall en lugn och behaglig förmiddag tillsammans innan de åkte. Humlan ville gå till lekparken och så fick det förstås bli!

Vi gick till lekparken vid Lindholmen och sen promenerade vi upp på Slottsberget. Där kan man titta på K-märkta hus med de gamla utedassen kvar och man har  utsikt över hela Göteborg. Dessutom såg vi årets första snödroppar där på en södersluttning.
Humlan tyckte att det var fina blommor och var så duktig på att 'bara titta inte plocka'.

2-årskalas nr 2

Igår var det så dags för Noomis andra tvåårskalas. Det har verkligen blivit firande i en hel vecka, precis som sig bör!
Den här gången var det kalas för Humlans små vänner med föräldrar, och mormor och morfar såklart.
Temat var såklart givet eftersom kalaset var på alla hjärtans dag, och lägenheten var pyntad med ballonger, girlanger och konfetti på bordet, rött, rosa och hjärtan.






Vi bjöd på smörgåstårta med räkröra (favorit i repris från förra kalaset) och korvbuffe till barnen, det går alltid hem. Efter det så var det fri hopp och lek, och då var det livat kan jag meddela. Det är helt otroligt vad 6 små barn kan leva runt mycket. Man fick passa sig så man inte blev överkörd av en dockvagn i 50 knyck ackompanjerat av någon som slog ihärdigt på xylofonen som Humlan fick i present. Men roligt hade de allesammans. Den minsta var bara 3 veckor gammal, lilla Alyssa. Hon deltog dock inte så aktivt i leken, men nästa år är hon nog med och springer också!




Sen var det dags för fikabuffén. Som vanligt har jag svårt att hålla igen när det gäller bakning och kalas och  hade gått all in. Det var en gräddtårta med lemoncurd och hallonfyllning, små rosa , minidammsugare, citroncupcakes och cakepops med chokladsmak (de blev barnens favorit). Vi sjöng för födelsedagsbarnet och Noomi fick såklart blåsa ut två ljus på tårtan.






Morfar hade fått uppdraget att ordna fiskdamm. Det tog han på största allvar, han och Michael hade dekorerat fiskdammen med urklippta fiskar och tillverkat ett spö av en gren vi plockade i skogen. Barnen fick fiska till soundtracket av fiskmåsar, och rätt som det var sprutade det saltvatten från dammen.
I påsarna låg en pixibok, ett litet rör med hjärta-såpbubblor, en fruktstång och ett litet paket Hello Kitty-russin.




Kalasets bästa citat kom från Emilia, 4 år. "mamma jag vill inte åka hem, det är så roligt här, jag vill åka hem sist!" Ett bra betyg på ett trevligt och fint kalas för vår Humlis.

Fredag med guldkant!

I fredags kom jag hem tidigt från jobbet och anslöt till mysfredagen som pågick för fullt. Noomi var ute på promenad med mormor och morfar och de köpte med sig en supersmarrig lunch från en fiskbutik i Eriksberg. Efter det tog pappa och jag en springtur i snöyran, väldigt jobbigt, men väldigt välgörande. 6,3 km senare var vi nöjda och glada hemma igen.
Den lyxiga fredagen fortsatte sedan med gofika på konditori Snövit och shopping i blomsteraffären. Vi festade på prinsesstårta (Noomi valde) och hade det himla mysigt. Humlis var på solhumöret och njöt av att vara med mormor och Noffaj.

Som pricken över i lagade vi en god trerätters till middag med bubbel i glasen till kvällen. Efter det började dock några timmars intensivt förberedelsearbete inför lördagens kalas.

fredag 13 februari 2015

Mormor och Noffaj är här!

Noomi fick en riktigt fin överraskning när vi klev upp imorse - mormor och morfar hade nämligen kommit!
Humlan flög rakt upp i famnen på Noffaj och sen har det varit mysmorgon för hela slanten har jag fått veta. Vi jobbar idag, jag och Michael, men bildbevis har kommit. De har läst böcker, öppnat paket med nya böcker, fikat i sängen och bara haft det bra. Nu är de ute på prommis i duggregnet, Göteborg visar sig från sin bästa sida som vanligt, Noomi kanske somnar i vagnen och nu är jag på väg hem också för att ansluta.
En härlig helg väntar oss och imorgon går kalas nr 2 av stapeln!

tisdag 10 februari 2015

En alldeles särskild födelsedag

Grattis på 2-årsdagen älskade lilla Humlegos!
Noomi har haft en alldeles särskilt mysig dag idag. Jag hämtade henne redan strax före 14, och när vi kom hem gick bara in för att lämna väskorna och sen direkt ut igen. Första destinationen var lekparken vid Slottsberget.
Det var vårigt och härligt i luften och en massa roliga vattenpölar att stampa i.
Humlis hittade en liten lekkamrat och hade fullt upp med att åka rutchkanan, sortera kastanjer i hinken och gå upp och ned för stentrappan. Ja, då tyckte komforthumlan att det var skönt att ligga en stund i stora nätgungan och vila sig.




 


Efter lekparken hoppade Noomi villigt ned i vagnen igen för då var det dags att gå på kondis. Självklart ska man få ett riktigt gott födelsedagsfika när man fyller två, och vad är väl mer högtidligt än ett konditoribesök?
Noomi var eld och lågor över allt gott som fanns bakom disken på Snövit. Till slut hade hon bestämt sig för en 12 - bitars blåbärstårta och ett glas mjölk! Som tur var fanns den även som portionsbit, fint dekorerad med en chokladblomma och röda vinbär.
Å så smaskigt det var tyckte Humlan som åt tårta med god aptit. Fast några skedar lyckades jag smyga åt mig...






När vi kom hem sen hade pappa vaknat (han jobbade inatt) till Noomis stora glädje. Vi körde in lära-gå-vagnen full med paket i vardagsrummet. Och prick på minuten, 16.55 är hon född, satt hon där vårt mirakel och öppnade presenter. Just den tiden för två år sedan var ju inte Noomi så pigg, men nu är det en desto mer välmående tjej som röjer runt här hemma. Livet alltså, älskar't!


 

Som kronan på verket fick Humlis njuta av en god laxpasta till middag. Hon åt med strålande aptit, ett gott tecken på att hon inte är sjuk längre. Moster prosten, Ambjörn och Ozzy facetimade och sjöng för Noomi, festlig middagsunderhållning för födelsedagsbarnet!



Vad fanns i paketen kanske ni undrar?
Jo, där gömde sig en Alfonsbok, ett briotåg med järnväg, några Schleish-djur, ett litet rytminstrument och spelet "kulörta balloner" - en riktig klassiker.
Noomi hade också fått ett paket med posten från lilla kompisen Meja med föräldrar. Där gömde sig en helt underbar liten humledocka, väldigt passande för en Humlis som genast tog sihg an sin nya bebis.
Noomi har ju dessutom öppnat en massa fina presenter från släkt och vänner lite i förväg också i samband med att vi var uppe i Kramfors senast. Humlan har så många fina människor runt sig som är så omtänksamma!